张鸣

财务管理

办公电话

zhming@shufe.edu.cn

现任上海财经大学会计学院教授、博士生导师,国家级会计财务研究院研究员 历任会计学院副院长。学历:博士,师从著名会计学家娄尔行教授。 自一九八三年任教至今。现担任本科、硕士、博士课程教学。本科主要课程:《财务会计》、《管理会计》、《财务管理》、《成本会计》、《高级成本会计研究》、《公司理财研究》、《管理会计专题研究》等相关课程。 发表专著和教材等近三十本,独立或合作发表学术论文150多篇,主持和承担国家及省部级项目二十余项,数十项科研成果获奖。 现任多家专业协会的常务理事、理事或会员。担任中国会计学会学术委员会委员,美国康州大学作高级访问学者,任多所大学的兼职教授。

English Resume

Introduction:
    Professor and Ph.D. Supervisor
    Researcher of the Institute of Accounting and Finance
    Member of Academic Committee of Accounting Society of China
    Visiting scholar at University of Connecticut
    Independent director and financial advisor of some listed companies
    Published more than 30 books
    Published more 150 academic articles
    Conducted more than 20 academic projects, and 10 of which were awarded prizes.

Research Interest:

Financial Management

Courses and Lectures:

Financial Accounting, Management Accounting, Financial Management, Cost Accounting, Advanced Cost Accounting, Corporate Finance.

Phone:021-65908848  E-Mail:zhming@shufe.edu.cn